Lygtekontrol

Overlad dine lygte-servicebehov til os, det har nogle vigtige fordele.

Hvis du bemærker problemer med lygterne på dit køretøj, skal du kontakte os hurtigst muligt. Vi er her for at hjælpe med alle dine behov inden for lygteservice – selv lygtekontrol og udskiftninger. Hvis du blot ønsker at sikre, at dine lys fungerer korrekt, f.eks. som en tilføjelse til en anden service, vil vores teknikere også være glade for at hjælpe.

Lygtekontrol

Vær sikker på vejen

Undgå problemer med syn og forsikring

Besværlig udskiftning af pærer tages hånd om

Godt at vide

Hvorfor er lygtekontrol og lyservice vigtigt?

Det er meget vigtigt at holde øje med problemer med dine billygter og håndtere dem hurtigt. Hvis du ikke opdager en defekt lygte eller beslutter at vente nogle dage, inden du får problemet løst, kan det nemt føre til en ulykke eller opmærksomhed fra politiet.

Tænk på lygterne på dit køretøj som et sikkerhedssystem. Hvis du ikke vedligeholder dem omhyggeligt, udsætter du dig selv for fare. For eksempel, tænk over konsekvenserne af at køre om natten med kun én forlygte. En modkørende bilist kan nemt ramme den uoplyste side af din bil. Selv en ulykke, der ikke er din skyld, kan få dig i vanskeligheder med dit forsikringsselskab, hvis det viser sig, at en af dine lygter ikke fungerede. Det er også værd at huske, at lygterkontroller er en del af synet, og noget så småt som en defekt nummerpladepære bagpå, kan føre til en synsfejl.

På grund af vigtigheden af lygteservice, vil du naturligvis gerne have en ansvarlig partner til at tage sig af det – ligesom enhver anden vedligeholdelsesopgave, der er kritisk for sikkerheden. Derfor bør du altid kontakte os, ikke kun for større reparationer eller udskiftning af forlygter, men også for kontroller og udskiftning af bilpærer.

Udførelse af bilpærekontroller og lygteinspektion

Vi har tendens til at tage lygter og signalsystem på vores køretøjer for givet. Men det omfatter faktisk mange forskellige elementer, og hver bil har en lidt anderledes opstilling. Her er en tjekliste.

  • Forlygter og positionslys
  • Tågelygter foran og bagpå
  • Bremselygter
  • Blinklys / advarselsblink foran og bagpå
  • Baklys
  • Lys til nummerpladerne

At sikre, at pærerne, der udfylder disse funktioner, fungerer, er den mest åbenlyse opgave. Men ud over en grundig lygtekontrol, skal linserne på hver lygte regelmæssigt kontrolleres for revner, skader eller andet, der hindrer lyset. Reflektorerne bør også kontrolleres for pletter, der kan opstå, hvis vand trænger ind i lygtehuset.

Husk også, at synstesten inkluderer ting som hastigheden, hvormed blinklysene blinker, og justeringen af forlygterne. Dine lys kan være en kilde til fare, hvis de er indstillet for højt eller ikke belyser hele vejen, så det er vigtigt at vurdere deres justering regelmæssigt.

Vi vil med glæde foretage en grundig vurdering af dit køretøjs lygte- og signalanlæg, uanset om du har bemærket et specifikt problem i dine egne tjek eller ej. Nogle enkle problemer som justering af forlygter og udskiftning af pærer kan løses med det samme. Vigtigere problemer vil blive dokumenteret, og vi vil bede om din tilladelse til at udføre en reparation.

Hvorfor bede os om at udskifte bilpærer?

Hvis du nogensinde har forsøgt at skifte en bilpære selv, ved du, hvor frustrerende det kan være. For det første er det ret svært at finde ud af præcis, hvilken type pære du har brug for. Det kræver en gennemang af dokumentation og forvirrende komponentlister. Og når du har den rigtige pære, kan du nemt ende med at beskadige den, inden du overhovedet får den monteret – bare det at røre ved en halogenpære kan være nok til at ødelægge den helt. Bare det at komme til lygtehuset for at udskifte en pære er en vanskelig proces, der kræver værktøj, tid og tålmodighed. Hvem har brug for alt det besvær, når du bare kan bede os om at klare udskiftningen for dig?

Og der er endnu en grund til at lade os foretage udskiftning af lygter. Nogle gange kan det, der syntes at være en defekt pære, vise sig at være lidt mere kompliceret. For eksempel bliver problemer med elektriske forbindelser ofte forvekslet med en simpel pærefejl. I sådanne situationer er vi godt kvalificerede til at informere dig om de sandsynlige årsager og foreslå en løsning.

Er det tid til at få tjekket dine pærer?

Du kan booke en lygtekontrol hos os i dag med blot nogle få enkle trin. Vi vil give dig en service af samme kvalitet som producenten, baseret på din bils alder og kilometerstand.

Alternativt kan du kontakte os, hvis du har spørgsmål eller gerne vil tale med os først. Du kan ringe til os eller sende os en e-mail.

Vores eksperttip

“Hurtige reaktioner under kørsel er særligt vigtige om efteråret og vinteren for at håndtere ugunstige vejrforhold og dårlige vejforhold. Det er vigtigt altid at sikre den bedst mulige synlighed, både når det kommer til lys og udsyn, for eksempel ved at bruge nye viskerblade med AeroTwin-teknologi og pærer fra Bosch med ekstra høj lysstyrke. På denne måde kan du opdage farlige situationer hurtigere og reagere prompte, når det er nødvendigt.”